четверг, 23 февраля 2017 г.

Знання - це все, що людина вміє, знає, навчилася робити...

21.02.17 р. відбулося засідання методичної комісії з професій: «Штукатур, лицювальник-плиточник», «Столяр, верстатник деревообробних верстатів». На засіданні розглядалися такі питання: 
1. Резерви ефективності сучасного уроку виробничого та теоретичного 
навчання. 
2. Круглий стіл: «Знання - це скарб, а вміння вчитися ключ до нього». 
3. Обговорення виступу: «Формування пізнавальної активності учнів 
для вдосконалення навичок молодих робітників. 
4. Звіт майстрів виробничого навчання про підготовку до атестації. 
Науково - технічний прогрес, широке впровадження у галузях виробництва, докорінна перебудова нашого суспільства на основі принципово нових економічних, соціальних факторів ставить підвищені вимоги до якості професійної підготовки робітників, які були б конкурентоспроможними на ринку праці. 

Суттєвого значення набуває формування типу робітника, здатного до самовдосконалення, саморозвитку та творчого вирішення проблем в професійній діяльності. 

Тому активним стає питання впровадження в навчально-виробничий процес сучасних методів навчання, які дозволяють не просто передавати учням знання, професійні навички та уміння але й сприяти всебічному розвитку особистості майбутнього фахівця. 


Під впливом майстрів в/н та викладачів в учнів виробляється самостійній розвиток творчого мислення. Готуючись до уроку педагоги намагаються внести, щось нове, що не тільки активізує, зацікавлює учнів, розвиває їх творчий потенціал, але й стане в процесі у майбутній професійній діяльності. 

Знання - це все, що людина вміє, знає, навчилася робити. 

Знання - це і справді найбільший скарб, який може мати людина. Адже цей скарб не загубиться, не згорить і не потоне у воді, не пропаде ніде, він завжди з людиною, до самого кінця. Знання додають упевненості у своїх силах, а це вже перший крок до успіху в житті. 

Голова методичної комісії Гуменюк М.Г.

Комментариев нет:

Отправить комментарий